Боби си отиде


Редом, Боби Снимка: Христо Михайлов

Боби си отиде, приятели. Защо? Не знаем.

Няколко седмици след като събрахме Боби от Околовръстоното на София и оперирахме лошо счупената му лапа, започнахме подготовка за настаняването му в приемен дом.

Част от тази подготовка бе да кастираме куч. Кастрацията е минала Без усложнения, а по време на процедурата показателите на Боби са останали стабилни.

Час и половина по-късно, обаче, Боби е започнал да диша със затруднение. Малко след това сърцето му е спряло.

В опит да го спасят, лекарите са го интубирали, включили са го на изкуствена вентилация и допълнителни медикаменти.

Това възстановило сърдечна и дихателна дейност на Боби, но само 15 минути по-късно сърцето му е спряло отново. Този път завинаги.

Редом, Боби Снимка: Христо Михайлов

Направихме аутопсия в опит да открием какво сме пропуснали.

Но нито аутопсията, нито клиничното състояние, изследванията или поведението на Боби по време на двете операции, показват сърдечен, дихателен или какъвто и да е друг здравословен проблем.

Редом, Боби Снимка: Христо Михайлов

През годините сме губили животи - някои по време на тежка операция, други заради инфекциозни заболявания, трети от старост и хронични състояния.

И винаги е било много трудно. Веднъж заради животинката, на която не сме успели да помогнем и втори път заради вас, на които сме обещали да направим всичко по силите си.

Да загубиш, обаче, младо и здраво куче, е просто несправедливо.

Много съжаляваме.

Редом, Боби Боби в деня, в който го намерихме.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Боби - неволята на дворното куче. Моля, помогнете!

February 26, 2019

Намерихме Боби между двете платна на Околовръстен път София - най-оживения и опасен столичен път. Там, където колите буквално летят.

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?