Луничка, дишай!


Преди почти половин година Луничка и нейните две братчета били спасени от семейство в Дупница. Луничка се разболяла, братчетата ѝ - също, те оздравели, а тя…тя едва се преборила за живота си. И това съвсем не било най-страшното пред нея…

След боледуването Луничка започнала да изпитва затруднения - често кашляла, понякога трудно, а друг път едва поемала въздух. Семейството вложило всичките си ресурси в прегледи, изследвания и лечение, но Луничка оставала все така малка, слаба и болна.

Днес, 6 месеца по-късно, Луничка е голяма едва колкото четиримесечно коте, а видеото по-долу направихме преди седмица, ден след като семейството, спасило маца, в отчаяние се свърза и потърси помощ от нас.

Първоначалният преглед установи, че белите дробове и сърцето на Луничка са здрави и причината за затрудненото дишане се крие в горната част на дихателните пътища на маца.

След няколко рентгенови снимки, една риноскопия, опит за поставяне на назален катетър, няколко промивки под упойка и много тежки часове за Луничка, знаем следното:

  • като малка Луничка е преболедувала калицивироза;
  • инфекцията е засегнала горната част на дихателните пътища на маца, правейки маца уязвима към всякакъв вид бактириални инфекции и усложнения;
  • постоянните инфекции са причинили хронично възпаление на околните тъкани;
  • тъканите малко по малко са срастнали, образувайки здрава стена, непозволяваща на въздуха да достига от нослето до белите дробове на Луничка.

Приятели, след постъпването си при нас Луничка се влоши, а последната нощ маца преживя упоена. Причината - независимо колко е трудно, докато са в съзнание, котките дишат само през носа си.

Надявахме се да ви разкажем тази история другата седмица. Луничка, обаче, няма време.

Утре екип от лекари ще направи сложна операция, по време на която ще се опитаме да отстраним онези тъкани в носоглътката на Луничка, които не ѝ позволяват да диша.

Луничка е живяла така в продължение на половин година. За нея всичко е било трудно - да спи, да се храни, да диша. Организмът на маца е слаб, не знаем дали маца ще преживее операцията, но това е единственият ѝ шанс.

Приятели, моля ви, пожелайте силна воля за живот на маца и помогнете на Луничка да диша отново.

Пейпал:
Банка: СНЦ Летс Адопт – България (или само Летс Адопт ако ползвате EPAY)
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Луничка, 46128

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Луничка на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 46128.

* Новини за Луничка ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

* Координатор на случая на Луничка е Диана.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Луничка иска да чуете това

March 04, 2017

Вчера Луничка бе оперирана. Тежки сраствания в зоната на носоглътката не са позволявали на маца да диша. Днес Луничка е...

Състоянието на Луничка е колебливо

March 10, 2017

След като отстранихме тежките сраствания, които не ѝ позволяваха да диша, маца все още изпитва затруднения. Причината - хроничното възпаление на...

Луничка - оперирана по спешност

March 16, 2017

Вчера късно вечерта дишането на Луничка се влоши. Планираната за петък операция бе извършена по спешност днес.

3та операция на носоглътката на Луничка

March 29, 2017

Вчера късно вечерта дишането на Луничка се влоши. Планираната за петък операция бе извършена по спешност днес.

4та операция на носоглътката на Луничка

April 21, 2017

Маца днес получи своята четвърта и, надяваме се, последна операция за поправяне на срастванията в нослето.