Джак и некъсметът. Моля, помогнете!


Redom, Let's Adopt Bulgaria, Джак

Това е Джак. Няколко дена след тази снимка Джак ще започне да получава гърчове, ще спре да вижда с единственото си останало око и ще падне от четвъртия етаж, а ние ще научим за него.

Джак е бездомниче. Вече болен и останал без мама, котан се подслонил под една пейка и заплакал.

Една нощ, доста плач и много дъжд по-късно Джак бил спасен - преминаващ човек забелязал малкото коте, събрал го в две шепи и го отвел в най-близката клиника.

Redom, Let's Adopt Bulgaria, Джак Снимка: Тони Станчева

Седмица по-късно и вече видимо здрав, Джак бил изписан. Човекът го взел в дома си и започнал да търси семейство за него.

Да намериш семейство за бездомниче, обаче, съвсем не е лесно.

Така Джак поостанал в дома на човека и в първите седмици се справял ето толкова добре:Един ден Джак получил гърч, а скоро след това и втори.

Изследванията показали, че по всяка вероятност Джак се бори с инфекциозно заболяване, причинено от токсопплазма или кърлежово преносим паразит, - иначе безобидни, но при малки котета опасни, състояния.

След седмица антибиотик Джак се справял по-добре - гърчовете не се случвали толкова често, котан играел и дори успявал да расте.

Една вечер, обаче, Джак се измъкнал на терасата, човекът не успял да реагира навреме и котан паднал от четвъртия етаж.

Redom, Let's Adopt Bulgaria, Джак Снимка: Тони Станчева

Когато научихме за Джак, котан бе в критично състояние, а човекът, който в продължение на седмици се бе борил за живота му - на ръба на силите си, емоционално и финансово.

И дори в падането си от високо Джак някак да бе успял да се запази цял - без счупени кости и разкъсани органи, състоянието му оставаше тежко - гърчовете зачестиха и станаха по-силни, а някъде около инцидента Джак бе загубил зрението си.

Джак се нуждаеше от продължително лечение и куп изследвания, с които да установим какво се случва с него и има ли шанс да живее като нормално коте.

Redom, Let's Adopt Bulgaria, Джак Измененията, като оградените в червено, се дължат или на епилепсия, или на отминаваща инфекция.

Докато подготвяхме тази история за вас и седмица след като Джак се стабилизира, успяхме да направим ядрено-магнитен резонанс.

Изменения, които се виждат, се дължат или на епилепсия, или на отминаваща инфекция. Вече седмици лекуваме Джак и за двете.

Защо ви разказваме едва сега за него?

С инфекциозно заболяване, съмения за епилепсия и падане от толкова високо не знаехме дали изобщо Джак ще преживее. А да ви накараме да мислите за него, само за да ви споделим до дни, че си е отишъл, би било несправедливо.

Но Джак преживя. И не само - котан се подобрява, а в идните седмици се надяваме да разберем какво точно е причинило състоянието му и какви са прогнозите за него.

Кой знае…може би некъсметът му ще свърши дотук.

Моля, бъдете началото на края на поредица от беди, сполетели Джак и дарете за неговото лечение:

Redom, Let's Adopt Bulgaria, Jack Помогнете на Джак.
Снимка: Тони Станчева

* Новини за Джак ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Редом (Летс Адопт).

* Координатор на случая на Джак е Вяра.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Фют - добри новини!

September 25, 2020

Преди седмици състоянието на Фют внезапно се влоши. Висока температура, силно отекли тъкани около едното око, изтечения от нослето и затруднено дишане ни отведоха по спешност в Централна ветеринарна клиника.

Мика - защо го правим

October 03, 2019

Така точно преди година чакахме да разберем ще живее ли Мика или не.

Сбогом, Захари!

September 02, 2020

Загубихме Захари. Случи се внезапно и преди време...

7 начина да помогнеш на (бездомните животни в) България

December 17, 2017

В България има свръхпопулация от бездомни кучета и котки. Споделяме 7 неща, които можеш да направиш, за да промениш това...