Хорхе - зов за помощ


Redom, Jorge Снимка: Яна Лозева

Ако доскоро се притеснявахме, че може никога да не намерим семейство за Хорхе, то днес се страхуваме от друго - котан спешно се нужде от операция.

Но преди да ви помолим да му помогнете, ще разкажем как изобщо Хорхе се озова в толкова голяма беда.

Redom, Jorge Тежките фрактури в лявото краче, таза и гръбнака на Хорхе.

Хорхе живял като дворен котак в селце до София.

Когато съсед прострелял една от задните му лапи с въздушна пушка, неговите стопани не осигурили лечение своевременно, нито потърсили по-сигурно място за котан.

Така крачето на Хорхе, със заседнала в него сачма, зарастнало неправилно и скоро котан, вече съвсем уязвим, бил забелязан отново от недоброжелателния съсед и силно изритан в задната част на тялото.

Това, освен че раздробило вече простреляното му краче, счупило и един от прешлените на гръбнака му.

Стопаните на Хорхе, вместо да осигурят лечение и подадат сигнал срещу извършителя, изоставили Хорхе в приют и продължили без него, сякаш никога нищо не се е случило.

Redom, Jorge Хорхе в Централна ветеринарна клиника в очакване да бъде опериран.

Така точно преди 5 години, след няколко операции и още толкова месеца в клиника, Хорхе първо се пребори за живота си, а след това се възстанови до мило, вечно гладно коте с частичен неврологичен дефицит и забавна походка.

Оттогава до днес не успяхме да намерим семейство за Хорхе.

И не е като да не сме опитали - разказите ни за него достигнаха до стотици хиляди хора, няколко десетки ни писаха, но нито един от тях не пожела дори да се запознае с котан.

Redom, Jorge Хорхе по време на изследването с томограф.
Снимка: Wanderful.Nomads

И докато се притеснявахме, че може никога да не намерим семейство, което да обикне Хорхе, преди дни и само няколко часа след вечерните игри и гушкане, котан бе открит неспособен да помръдне от приемните си стопани.

Причината - много силна болка в задната част на тялото.

Redom, Jorge Хорхе по време на изследването с томограф.
Снимка: Wanderful.Nomads

Докато се опитвахме да открием какво причинява болката, котан се влоши и напълно загуби контрол над задните си лапи.

Томография разкри причината - натрупана около старата травма на гръбнака костна тъкан, която е увредила един от междупрешленните дисковете и притиска мозъка в гръбначния канал.

Състоянието се е развило постепенно и е опит на организма да укрепи мястото около травмата. Защо се е проявило толкова внезапно, се надяваме да разберем по време на операцията.

Redom, Jorge Срез от томографското изследване на Хорхе.

Спешно трябва да оперираме Хорхе и да отстраним притискащата тъкан.

Не само заради болката, която Хорхе изпитва, а и защото гръбначният мозък, оставен притиснат твърде дълго време, губи способност да се възстановява и Хорхе може никога да не проходи отново.

Не хората трябва да се страхуват от черните котки, приятели, а черните котки - от хората и от техните предразсъдъци, жестокост и безразличие.

Моля, помогнете на Хорхе и дарете за операцията му на:

DMS ADOPT на номер 17777
Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Хорхе

Също можете да заплатите част от разходите на Хорхе на място в клиника Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 45087.

Redom, Jorge Ето толкова обичлив и мил е Хорхе.
Снимка: Яна Лозева

* За Хорхе се бори д-р Златинов.

* Новини за Хорхе ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Редом (Летс Адопт).

* Координатор на случая на Хорхе е Диана.

Благодарим на Animal Rescue Sofia, които осигуриха лечение и грижа през най-тежките месеци след инцидента за Хорхе. Посетете страницата им, подкрепете ги.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Колко живота загуби Хорхе

October 31, 2015

Според вярванията, котките имат по 9 живота. Ние се запознахме с Хорхе, когато току-що беше загубил деветия и осмия си живот и се клатушкаше между останалите 7 несигурно, сякаш беше на път да ги загуби всичките наведнъж...

Здравей! Аз съм Данте.

May 21, 2020

Време за четене: 1 минута. Първите дни след операцията за Данте бяха много трудни.

Сбогом, Захари!

September 02, 2020

Загубихме Захари. Случи се внезапно и преди време...

4 неща, които трябва да знаете, за отглеждането на новородено коте

April 12, 2017

Започна сезонът на изостaвените в торбички и кашончета новородени котета. С тази статия ще ви запознаем с основните правила за успешното отглеждане на толкова мъничко котаче...