Лъче – да изгубиш дома си по време на пандемия

Текстът е публикуван на 04 февруари 2021 и ще ви отнеме 2:00 минути.

Redom, Luchko Лъче - осиновен преди 5 години, но търсещ дом днес.

Covid 19 промени живота на мнoзина от нас, хората.

Едни затвори вкъщи далеч от близки и приятели, други лиши от препитанието им, трети боледуваха, изгубиха членове на семействата си, а някои - живота си.

Неволите, породени от пандемията, неизменно застигнаха и животните наред с хората.

Останала без работа, принудена да продаде апартамента си и сполетяна от твърде лични, за да споделим повече, проблеми, осиновителката на Лъче се оказа неспособна да се грижи за него.

Двамата се разделиха след 5 години съжителство.

Redom, Luchko Лъче в дома, в който прекара 5 години от живота си.

В условията на пълен локдаун бързо трябваше да намерим ново местенце за Лъчко. Временните ни домове бяха обичайно заети, половината от приемните стопани боледуваха и бяха под карантина, а самите ние се възстановявахме след прекаран коронавирус.

Тогава едно семейство осинови Фют и след кратка почивка нейните приемни човеци приютиха Лъче. В техния дом наново опознахме котан.

Redom, Luchko Лъче в първите дни в приемния си дом.

Изгубил своето всичко – дома и човека си – котан бе изплашен и прекара първите няколко дена в транспортната си клетка.

На четвъртия ден котешкото любопитство на Лъче надделя и бавно, но сигурно, той взе да се отпуска. Котан започна да опознава дома, после - човеците, а тогава за него дойде и най-хубавата изненада – Фифи, котето на приемните стопани.

Redom, Luchko Лъче и Фифи се сприятелиха за нула време.

Така вече 2 месеца Лъче живее в приемно семейство с двама човеци и едно коте и можем смело да заявим - котан е мил, млад на години, но улегнал по характер, с една липсваща предна лапичка, но пък напълно подвижен, кастриран, ваксиниран, в отлично здраве и с перфектни котешки маниери, социален с хора и други котки.

Лъче е напълно готов да започне живота си наново.

Redom, Luchko Лъче.
Снимка: Христо Христов

Дали пандемията, отнела дома на Лъче, ще му донесе ново семейство – надяваме се.

Едно знаем със сигурност, обаче: че всеки заслужава дом, топлина и грижа.

Ако бихте осиновили Лъче, пишете ни:

Ако ли не, помогнете на Лъче да намери своите хора като споделите историята му с близки и приятели. Навярно сред тях е неговото ново семейство.

* Новини за Лъче ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Редом (Летс Адопт).

* Координатор на случая на Лъче е Надя.

Бедата на Лъчко June 09, 2016

Когато си бездомник, светът е опасно място, злините дебнат отвсякъде и някой ден една от тях те настига и тогава…тогава, това е краят… Не знаем каква беда е сполетяла Лъчко. Знаем, че котан е използвал сетни сили, за да...

За един изплашен малък котан June 14, 2016

Преди седмица Лъчко бе намерен с разкъсана предна дясна лапа, ранена лява и липсващо ухо. По спешност Лъчко бе настанен в клиника и опериран. Днес котан се чуства по-добре. Раните заздравяват, отокът на ранената...

За живота на три крачета September 14, 2016

Знаете ли какво си мисли Лъчко за животът на три крачета? Че е страхотен. И още как! Лъчко преследва слънчеви зайчета, закача се с другите котки в приемния си дом, обича да краде сламки, да се бори със стайното растение...

Лъчко е осиновен January 13, 2017

Само на няколко месеца, котче го бе сполетяла голяма беда. Лъче използвал сетни сили, за да избяга от нея, скрил се в тясна ниша зад един трафопост и останал там, тежко ранен и много изплашен. Дни по-късно болката надвила...