Лоши новини за Макс! Моля, помогнете!Изгледахте ли горното видео? Струва ли ви се, че нещо не е съвсем наред с походката на Макс? Да? Не? Може би?

В края на септември събрахме Макс от аварийната лента на автомагистрала Тракия. Тогава куч бе изплашен, силно дехидратиран, много слаб, с ранено задно краче, анемия и инфекция.

Така и не научихме какво се бе случило с него и как едва на 4 месеца се бе озовал съвсем сам в нищото. От физическите травми Макс се възстанови за седмица. От другите, обаче, нанесени време преди да го срещнем, куч се възстановява и днес.

Let's Adopt Bulgaria, Max Макс, дни след като бе приет в Централна ветеринарна клиника

Вече няколко месеца Макс живее в приемно семейство. Въпреки грижите и търпението на приемните стопани, куч остава несигурен и трудно доверчив към хората.

Питахме се какво ли се е случило с Макс, преди да го срещнем, докато наскоро, по време на разходка, забелязахме, че куч сякаш не стъпва пълноценно на предното си дясно краче. И дори и да не изглеждаше никак сериозно, веднага посетихме клиниката за преглед, а новините за Макс не бяха никак добри...

Let's Adopt Bulgaria, Max Макс на предглед в в Централна ветеринарна клиника

Още като много малък Макс някак се сдобил със счупено предно краче. Не получил помощ, организмът му бил принуден да се справи с травмата и болката от нея сам.

При счупване, както при хората, така и при животните, тялото образува твърда оздравителна тъкан около мястото на травмата. Организмът на Макс, обаче, образувал повече тъкан, отколкото била нужна и това довело до срастване между улната и радиуса, две независими кости в долната част на крачето. Това, на свой ред, затруднило правилния растеж на лапата и колкото повече пораствал Макс, толкова повече счупената кост в крачето изоставала. И така до днес, когато Макс прояви първи симптоми на дискомфорт при ходене.

Let's Adopt Bulgaria, Max Макс в очакване на рентгенови снимки.

Let's Adopt Bulgaria, Max Счупената и неправилно зарастнала лапичка на Макс.

Макс се нуждае от неотложна и сложна операция, с която да спасим лапата му, приятели. Ако не предприемем такава своевременно, шансовете да загубим крачето са значителни. По време на операцията:

  • двете кости ще бъдат отделени една от друга и между тях ще бъде поставена преграда, която да им попречи да срастнат отново;
  • по-късата кост ще бъде прорязана и фиксирана към линеарен дистрактор, чрез който постепенно в идните седмици ще я удължим, докато се изравни с другата в лапата;

Така, ако всичко е наред, само след седмици Макс ще продължи напред със здрава лапа, без болка и надяваме се - без призраци от миналото. Приятели, помогнете му да го направи и дарате за крачето му тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Макс, 50841

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Макс на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 50841.

Let's Adopt Bulgaria, Max

* За лапата на Макс се бори д-р Златинов.

* Новини за Макс ще публикуваме на нашата кучешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

* Координатор на случая на Макс е Вяра.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Макс - скелетът от магистралата

September 26, 2017

Забелязахме Макс в аварийната лента на автомагистрала Тракия. В тъмнината се виждаха само две светещи очи – фенерчета. Спряхме и се приближихме, a Макс...

Вая и старият диван. Моля, помогнете!

April 17, 2019

Казват, че всяко куче мечтае да си има диван, дом и семейство.

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Джак – анатомия на (не)правилното задомяване

April 18, 2018

Ако някога сте спасявали животинче със собствени сили и не сте се справили със задомяването му, този текст е за вас. През лятото на 2014 година Джак се озовал между пътните платна на оживен булевард...