Мери - всеки има право на живот. Моля, помогнете!


Let's Adopt Bulgaria, Merry Мери, в състоянието, в което е била намерена от двете момичета

Няколко дни в каузата ще ви срещнат с най-различни хора - някои от тях ще ви ядосат, други ще забравите, а от трети ще се вдъхновите.

Мери е коте от плевенското село Рибен. Местен човек я намерил преди двайсетина дни с лошо пострадали задни крачета.

Човекът не искал да я остави в беда, искал да помогне, но не знаел как. Взел Мери със себе си, настанил я в кашонче в двора си и оставил до него мляко и кренвирши. И зачакал Мери да оздравее.

Но Мери не оздравяла, приятели. Вместо това спряла да се храни, започнала да губи сили, отпаднала и днес нямаше да пишем това, ако по случайност две деца не бяха научили за нея.

Let's Adopt Bulgaria, Merry

Ели и Дари, така се казват двете 13 годишни момичета, които минавайки покрай двора на човека, забелязали пострадалото коте.

Ели и Дари веднага разбрали, че Мери си отива. Направили няколко снимки, споделили ги в местна плевенска група за животни, събрали парички за преглед от свои приятели и започнали да търсят транспорт до близкия град за маца.

Мери, обаче, приятели, се нуждаела от много повече от преглед. Всъщност състоянието на маца при пристигането ѝ в Централна ветеринарна клиника, бе толкова тежко, че днес, пет дни по-късно, все още не знаем дали Мери ще се пребори за живота си изобщо.

Let's Adopt Bulgaria, Merry Мери, при пристигането си в Централна ветеринарна клиника

Много слаба, силно обезводнена, с лоша анемия и никакъв апетит, Мери бе оперирана само няколко часа, след като се озова при нас. Въпреки всички рискове за живота ѝ, маца бе упоена, за да отстраним силно инфектираните, некротизирали и пълни с ларви тъкани в долната част на крачетата ѝ.

Let's Adopt Bulgaria, Merry Лошо пострадалите крачета на Мери.
Долната част на двете задни крачета е вече ампутирана.

Въпреки терапията, Мери продължава да не се храни. Липсата на апетит остава най-голямата заплаха за живота ѝ - без свежи сили, организмът на маца не може да се пребори нито с анемията, нито с инфкецията.

За да помогнем на Мери, ще поставим сонда в хранопровода ѝ, чрез която ще я захранваме с висококалорична храна на всеки няколко часа.

Какви са прогнозите?

Може би Мери ще преживее операцията за поставяне на сонда. Може би организмът ѝ ще укрепне, ще пребори първо анемията, а след това и инфекцията. Може би ще успеем да спасим достатъчно голяма част от задните ѝ крачета, така че да поставим бионик импланти в тях. Може би след година по същото време Мери ще преследва слънчеви зайчета в дома на семейството си.

А може би не. Може би маца ще си отиде още преди да сте дочели историята ѝ. Може би сърцето ѝ няма да издържи и ще спре, докато поставяме сонда в хранопровода ѝ. Може би ще се провалим в това да спасим останалата част от крачетата ѝ и ще направим живота ѝ невъзможен.

Let's Adopt Bulgaria, Merry Снимка: Цветелина Костова

Мери, приятели, е сред най-сложните случаи, които сме срещали, а липсата на навременна помощ е направила спасяването ѝ много, много трудно.

Всеки има право на живот, обаче и да отнемем това право, само защото е трудно, е несправедливо.

Приятели, моля, помогнете ни да осигурим най-добрите грижи за Мери и дарете за живота ѝ тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Мери, 55274

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Мери на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с 55274.

Let's Adopt Bulgaria, Merry Снимка: Цветелина Костова

* За Мери се бори д-р Златинов.

* Новини за Мери ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Летс Адопт.

* Координатор на случая на Мери е Диана.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Мери - единственото правилно нещо

May 31, 2018

Преди седмици ви разказахме за дребно котаче, което повече от 20 дни бе оцелявало с лошо пострадали задни крачетa. Знаехме, че да помогнем на Мери нямаше да е никак лесно

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.

9-те най-разпространени заблуди за кастрацията

August 12, 2017

В България има огромна популация от кучета и котки. Домашни, дворни и бездомни. Днес ще ви разкажем за едни от най-разпространените заблуди за кастрацията и за това колко много струват те на любимците и обществото ни.