Митси - зов за помощ няколко дни по-късно


Let's Adopt Bulgaria, Mitsy Митси дни, след като се озова при нас

Преди дни ви разказахме за Митси. За това как бил изоставен край пътя, как в продължение на седмици оцелявал сам в нищото и как бе спасен малко преди да намери края си от изтощение.

Помолихме ви да го приютите за малко, докато успеем да го настаним в дългосрочен приемем или постоянен дом. Някои от вас ни писаха, а мнозина споделиха кратката история на Митси.

Но днес нещата за Митси не се развиват никак добре, приятели...

В събота сутринта котан показа принзнаци на неразположение и отпадналост. Направените изследвания установиха, че малкият сладък Митси, когото вече веднъж бяхме спасили от сигурна смърт, се бореше отново за живота си.

Let's Adopt Bulgaria, Mitsy

Панлевкопения бе нещото, което се опитваше да убие котан. Панлевкопенията е вирус. Веднъж погълнат, атакува имунната система на приемника, потиска опасно възпротивителните сили на организма, водейки до анемия и куп животозастрашаващи вторинчи усложнения. Заболяването протича много остро и с висока смъртност, а най-уязвими са котетата между 6 седмична и 6 месечна възраст.

Часове след първите симптоми Митси бе настанен в инфекциозното отделение на Централна ветеринарна клиника, където и до този момент се бори за живота си.

Let's Adopt Bulgaria, Mitsy Митси малко преди да бъде настанен за денонощни грижи в клиниката

Състоянието на Митси е тежко, приятели. Митси не се храни, поддържа висока температура, отпаднал е, има анемия, а броят на белите му кръвни телца е 0.79 при долна граница 5.

Каквa е вероятността 4 месечно, вече изтощено от оцеляване в нищото коте, да пребори страншния вирус? Ниска, приятели.

Денонощни грижи, няколко антибиотика, имуностимуланти и серум с антитела от преболедувало вируса коте може би ще помогнат на котан да остане с нас.

Шансовете да загубим Митси са значителни. Но докато той се бори, ще останем до него и ще осигурим най-добрите грижи, които съвременната медицина познава.

Приятели, ще останете ли с нас до Митси? До края, разбирайки, че утре може да го няма? Да? Дарете за неговото лечение тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Митси, 51968

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Митси на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 51968.

Let's Adopt Bulgaria, Mitsy Митси само няколко часа преди да покаже първи симптоми на заболяването.
Състоянието на котан се влоши рязко за по-малко от денонощие

* За Митси се бори д-р Миланова.

* Новини за Митси ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Летс Адопт - България (Let's Adopt - Bulgaria).

* Координатор на случая на Митси е Диана.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Митси - зов за помощ няколко дни по-късно

October 30, 2017

Преди дни ви разказахме за Митси. За това как бил изоставен край пътя, как в продължение на седмици оцелявал сам в нищото и как бе спасен малко преди да намери края си от изтощение.

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Вая и старият диван. Моля, помогнете!

April 17, 2019

Казват, че всяко куче мечтае да си има диван, дом и семейство.

4 неща, които трябва да знаете, за отглеждането на новородено коте

April 12, 2017

Започна сезонът на изостaвените в торбички и кашончета новородени котета. С тази статия ще ви запознаем с основните правила за успешното отглеждане на толкова мъничко котаче...