Зара - болка, страх, тъга


Зара е бездомниче. Родена е преди началото на лятото в малко българско градче.

Съвсем беззащитна, Зара се приютила в дворното простанство между две сгради и някак, в продължение на месеци, сред болести, глад, кучета и преминаващи коли, маца оцелявала.

Един ден, обаче, късметът изневерил на Зара и докато пресичала близката улица, върху Зара връхлетяла кола.

Let's Adopt Bulgaria, Zara Зара, почти седмица след като била ударена

Зара не е ваша, нито наша, нито на хората, които я събрали от улицата и върнали обратно в дворчето, нито на тези, потърсили помощ от нас.

Зара е ничия - нито един човек или институация не са отговорни за нея и добровуането ѝ. Котета като Зара съществуват заради обществото ни, дефектите в него и системата, която те създават.

Научихме за Зара почти седмица след инцидента. Лошият късмет и липсата на помощ бяха превърнали маца в купчинка болка, страх, тъга.От дни Зара е настанена в Централна ветеринарна клиника. В задната част на тялото маца има тежки счупвания. Още по-лошо - травмите са се случили преди повече от седмица и ако искаме да спасим задните крачета на маца, трябва спешно да ги оперираме.

Let's Adopt Bulgaria, Zara Двете задни крачета на Зара са лошо счупени и спешно трябва да бъдат оперирани

Зара е ничия и не съвсем, приятели. Те е наша, ваша и на всеки друг, който вярва, че никой не бива да се ражда, живее и да си отива като нея - в болка, страх, тъга.

Затова помогнете на Зара, дарете за нейното лечение тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Зара, 50768

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Зара на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с 50768.

Let's Adopt Bulgaria, Зара Зара, няколко дни след като се озова при нас

* За Зара се бори д-р Златинов.

* Новини за Зара ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Let's Adopt - Bulgaria.

* Координатор на случая на Зара е Мирена.

* Зара спасяваме съвместно с нашите приятели от Animal Hope Plovdiv.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Зара - след две операции

September 15, 2017

Едва на 4 месеца, Зара се бори със сериозно изпитание. След като в продължение на повече от седмица маца не бе получила помощ, в рамките само на два дни Зара претърпя две неотложни операции...

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Вая и старият диван. Моля, помогнете!

April 17, 2019

Казват, че всяко куче мечтае да си има диван, дом и семейство.

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?