Хорхе спешно търси дом. Моля, помогнете!

Текстът е публикуван на 13 май 2021 и ще ви отнеме 2:00 минути.

Redom, Jorge Снимка: Яна Лозева

За добрия и лошия късмет Хорхе може много да ви разкаже.

Хорхе живял като дворен котак в селце до София.

Лошият късмет го срещнал с недоброжателен съсед, който първо пострелял една от лапите му с въздушна пушка, после го изритал, раздробил вече простреляното му краче и счупил един от прешлените на гръбнака му.

Лошият късмет дал на Хорхе стопани, които не само не го опазили от своя съсед, но когато котан най-много се нуждаел от тях, те го изоставили в близкия приют и продължили без него, сякаш Хорхе никога не е съществувал.

Redom, Jorge Хорхе след една операциите си в Централна ветеринарна клиника.
Снимка: Яна Лозева

Добрият късмет отвел Хорхе в Animal Rescue Sofia. Организацията, нейните доброволци и дарители, заедно с д-р Златинов, един от най-добрите ортопеди на България, осигурили няколко операции и месеци лечение за котан.

Добрият късмет намери временен дом за Хорхе сред приемните семейства на Редом, където котан се възстанови до напълно самостоятелно, вечно гладно и много мило коте със забавна походка и частичен неврологичен дефицит в задната част на тялото.

Redom, Jorge Ето толкова обичлив и мил е Хорхе.
Снимка: Яна Лозева

Черен и неособено фотогеничен, Хорхе остана незабелязан и чакащ в приемен дом. До февруари тази година, когато един човек първо прочете историята му, след това пътува, за да се запознае с него, а накрая реши да го направи част от семейството си.

Хорхе заживя в свой дом и върху свой човек. Другото коте в дома, обаче, не прие котан. Нищо, което опитахме, не промени това и днес, няколко месеца по-късно нито котките, нито хората в дома се чувстват добре.

Хорхе спешно търси дом.

Redom, Jorge Има няколко неща, които Хорхе обожава - хора, храна и хартия. ♡

Знаете ли какво е “късмет”? Стечение на обстоятелствата.

А знаете ли кой създава късмета? Ние. Хората. И лошия, и добрия.

Хорхе има нужда от още мъничко добър късмет. Създайте го - споделете историята му с близки и приятели, приютете го временно или го направете своя котак като го осиновите:

Redom, Jorge Хорхе ♡

* Новини за Хорхе ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Редом (Летс Адопт).

* Координатор на случая на Хорхе е Диана.

Колко живота загуби Хорхе October 31, 2015

Според вярванията, котките имат по 9 живота. Ние се запознахме с Хорхе, когато току-що беше загубил деветия и осмия си живот и се клатушкаше несигурно между останалите 7, сякаш беше на път да ги загуби всичките наведнъж...

Хорхе - зов за помощ January 16, 2020

Не хората трябва да се страхуват от черните котки, а черните котки - от хората...

Мога ли да се грижа за коте с епилепсия? January 12, 2021

За епилепсията при котките и за това какво всъщност означава да се грижиш за коте с епилепсия.

Попи - това не е обява за безплатно йорки May 12, 2022

Попи е на 2 години и е напълно здрава. И преди да се запитате защо ни е притрябвало да спасяваме здраво, младо йорки...