Рони - история за последната надежда


Докато щастливата история на Пух обикаляше света, Рони е оцелявала на улицата без предните си крачета в продължение на седмици.

Разказахме ви за Пух и милосърдието. Днес ще ви разкажем за Рони и последната надежда.

Рони е била подхвърлена в двора на възрастна жена в малко селце до Велико Търново в състоянието, в което я виждате на видеото:

Загубила предните си две лапи, Рони се бе приспособила да стъпва върху оголените мъртви кости на крачетата си - тежка травма, която не ни е известно да е преодолявана медицински някъде по света.

Рони по спешност бе настанена в Централна ветверинарна клиниката. Раните на крачетата ѝ бяха почистени и превързани, а Рони бе подложена на редица тестове за най-често срещаните инфекциозни заболявания.

Let's Adopt - Bulgaria, Ronny Снимка: www.virdjiniya.com

Тестът за котешка левкемия на Рони даде положителен резултат. Резултатът, обаче, бе толкова слабо положителен, че не може да бъде отчетен за валиден.

Котешката левкемия е нелечимо дегенеративно заболяване. Левкемията потиска имунната система, прави организмът податлив към инфекции и отслабва значително съпротивителните му сили.

Да излекуваме крачетата на Рони и да поставим протези ще е трудно. Но да направим това, ако Рони е болна от левкемия, е на практика невъзможно.

Изпратихме квърна проба в лаборатория в Германия, която да потвърди или отхвърли съмненията за левкемия. Тестът в Германия, обаче, отнема време, а Рони нямаше такова - рентгеновите снимки и състоянието на костите показваха инфекция и некроза на костната тъкан, която с всеки ден унищожаваше шансовете на Рони да получи протези.

Let's Adopt - Bulgaria, Ronny

Преди да получим новини от Германия, нямаше как да знаем дали за крачетета и живота на Рони има шанс, но да изчакаме резултата от теста в Германия означаваше да унищожим всеки шанс, който Рони е имала.

По спешност екип от лекари в Централна ветеринарна клиника начело с д-р Златинов извърши операция за отстраняване на мъртвите кости, почистване на гангренясалите тъкани и зашиване на раните на Рони.

Всичко това се случи в деня, в който Луничка се влоши и пристигнаха тежките новини от биопсията на Мила.

Let's Adopt - Bulgaria, Ronny Снимка: Константин Михайлов

Преди да загубим страничката си, се колебаехме дали ще се справим финансово със случая на Рони. Сега вече, когато не можем да разчитаме на страничката си, знаем, че няма да успеем.

Докато пишем това, разбираме, че е възможно вече да сме изгубили битката за живота на Рони. Надежда все още има, обаче и докато това е така, ние ще останем до Рони.

Приятели, има две неща, които можете да направите в момента за Рони - да стискате палци този път късметът да е на нейна страна, лабораторният тест да докаже, че маца няма левкемия и има шанс за живот и да дарите за лечението ѝ до този момент.

Пейпал:
Банка: СНЦ Летс Адопт – България (или само Летс Адопт ако ползвате EPAY)
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Рони, 46187

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Рони на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 46187 (записана е като Вероника).

* Новини за Рони ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Let's Adopt - Bulgaria.

* За Рони се бори д-р Златинов.

* Координатор на случая на Рони е Вяра.

СПОДЕЛЕТЕ една история за последната надежда.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Рони - резултати от Германия

March 21, 2017

Преди две седмици ви разказахме за Рони, за ниските шансове и последната надежда. В края на миналата седмица получихме новини от Германия и днес Рони се нуждае от вас повече от всякога...

Рони - усложнение с лявата лапа

March 31, 2017

Вчера се състоя операцията за поставяне на титаниеви импланти в предните две крачета на Рони. Понякога, обаче, въпреки всички усилия и старание от наша страна, нещата не се случват по план...

Как Рони (не) си отиде в навечерието на Великден

April 19, 2017

От години спасяваме животи - тежко пострадали кучета и котки, безнадеждни случаи с лоши прогнози и ниски шансове за успех. Когато научихме за Рони знаехме, че ще е трудно...

„Аз съм Рониииииии!

April 26, 2017

Преди две седмици, след операция на лявата лапа, сърцето на Рони спря. Силна воля за живот, всеотдаен екип от лекари и продължителна реанимация върнаха Рони в нашия свят...

Рони с имплант и в лявата лапа!

April 28, 2017

В идните седмици Рони ще остане в клиниката, където ще проследим как имплантът сраства с лявата лапа.

Рони - обратно към живота на 4 крачета

July 15, 2017

В последните месеци се случиха няколко важни неща, за които днес ще ви разкажем. Няколко седмици след като поставихме стем и в лявата лапа на Рони, маца получи своите временни протези.

Тревожни новини за Рони

August 17, 2017

Преди да прочетете тази статия, е редно да знаете 2 неща: първо, Рони от месец живее в приемен дом на 4 крачета и второ, Рони е единственото коте с две бионик протези на предните крачета в света.