Рони - усложнение с лявата лапа

Текстът е публикуван на 31 март 2017.

Let's Adopt - Bulgaria - Ronny

Вчера се състоя операцията за поставяне на титаниеви импланти в предните две крачета на Рони. Понякога, обаче, въпреки всички усилия и старание от наша страна, нещата не се случват по план.

Преди месец предните крачета на Рони завършваха с рани и силно инфектирани кости, толкова увредени, че Рони се бе приспособила да стъпва на тях.

Let's Adopt - Bulgaria - Ronny

За да спасим крачетата на Рони, отстранихме мъртвите тъкани, почистихме и затворихме раните и направихме изследвания, с които установихме от какви медикаменти бактерията, разядаща крачетата на Рони, се повлиява. През последния месец Рони приемаше антибиотик, а контролните рентгенови снимки не показваха влошаване на инфекцията.

Вчера, по време на операцията, при обработване на лявата кост, бяха открити следи от инфектирани тъкани. Поставянето на титаниев имплант при наличние на възпаление в околните тъкани би компрометирало устойчивостта му. По тази причина поставихме ендопротеза само в дясното краче на Рони.

Let's Adopt - Bulgaria - Ronny

От днес към терапията на Рони са добавени два допълнителни антибиотика. Имаме две седмици, в които да преборим инфекцията в лявата лапа, преди възпалението да е изменило костта толкова, че поставянето на имплант да е почти невъзможно.

Let's Adopt - Bulgaria - Ronny

Не знаем дали Рони ще се справи.

Знаем, обаче, че на своя страна Рони има екип от невероятни лекари, силната си воля за живот и вас.

Приятели, моля, бъдете до Рони в идните две седмици, помогнете ѝ, дарете за нейното лечение.

Пейпал:
ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт България (или само Летс Адопт ако ползвате EPAY)
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Рони, 46187

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Рони на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 46187 (записана е като Вероника).

Let's Adopt - Bulgaria - Ronny

* Новини за Рони ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

СПОДЕЛЕТЕ една история за последната надежда.

Рони - история<br/> за последната надежда March 08, 2017

Докато щастливата история на Пух обикаляше света, Рони е оцелявала на улицата без предните си крачета в продължение на седмици. Разказахме ви за Пух и милосърдието. Днес ще ви разкажем за Рони и последната...

Рони - резултати от Германия March 21, 2017

Преди две седмици ви разказахме за Рони, за ниските шансове и последната надежда. В края на миналата седмица получихме новини от Германия и днес Рони се нуждае от вас повече от всякога...

Как Рони (не) си отиде в навечерието на Великден April 19, 2017

От години спасяваме животи - тежко пострадали кучета и котки, безнадеждни случаи с лоши прогнози и ниски шансове за успех. Когато научихме за Рони знаехме, че ще е трудно...

„Аз съм Рониииииии! April 26, 2017

Преди две седмици, след операция на лявата лапа, сърцето на Рони спря. Силна воля за живот, всеотдаен екип от лекари и продължителна реанимация върнаха Рони в нашия свят...

Рони с имплант и в лявата лапа! April 28, 2017

В идните седмици Рони ще остане в клиниката, където ще проследим как имплантът сраства с лявата лапа.

Рони - обратно към живота на 4 крачета July 15, 2017

В последните месеци се случиха няколко важни неща, за които днес ще ви разкажем. Няколко седмици след като поставихме стем и в лявата лапа на Рони, маца получи своите временни протези.

Тревожни новини за Рони August 17, 2017

Преди да прочетете тази статия, е редно да знаете 2 неща: първо, Рони от месец живее в приемен дом на 4 крачета и второ, Рони е единственото коте с две бионик протези на предните крачета в света.