Серес – колите я заобикаляха


Знаете ли каква част от хората разбират, че са ударили животно на пътя, когато това се случи? Почти всички.

Знаете ли колко от тях спират, за да помогнат на животинчето, което току-що са наранили? Малцина.

Серес и нейните 4 котета са част от тази статитиска. Моля, продължете да четете…

Let's Adopt - Bulgaria, Seres

Пътувахме по столичен булевард, когато колите пред нас започнаха да намаляват и бавно да преминават в лявата лента, за да за обиколят нещо.

Докато колите с хората в тях една по една се изнизваха, забелязахме - на пътя пред тях неспособно да помръдне лежеше пострадало коте, в шок от травмите и в уплах от неспиращите клаксони.

Минута по-късно заедно с котето пътувахме към най-близката клиника, където ни очакваха тревожни новини...

Let's Adopt, Serres

Първоначалния преглед на Серес показа лоша охлузна рана на задното краче, а рентгеновите снимки и ехографията разкриха:-  две счупвания от двете страни на таза към бедрата;-  още една фрактура в задната част на таза;-  4 малки котета, завършени и готови всеки момент да се появят в нашия свят.

Let's Adopt - Bulgaria, Serres

Нормално бихме оперирали Серес, за да поправим травмите на таза и ускорим възстановавянето. Но не можем - поставянето под упойка крие рискове за малките.

Ето защо в идните седмици мама Серес ще бъде обездвижена, така че тазът да започне да заздравява. Серес също ще бъде под постоянно наблюдение, така че екип от лекари да извърши секцио, веднага щом мама започне да ражда (заради травмите на таза раждането по естествен път е опасно).

Днес мама Серес е в клиниката и чака - тазът да заздравее, болката да отмине, а мъниците й да поискат своето място в света ни. Приятели, моля ви, ако можете, не се колебайте и помогнете на мама Серес и нейните малки, като дарите за тях на:

Пейпал:
Банка: СНЦ Летс Адопт – България (или само Летс Адопт ако ползвате EPAY)
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Серес, 39824

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Серес на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 39824.

И ако се питате защо вместо това не кастрираме мама (това би включило и аборт), ще обясним - ако мама Серес е успяла да опази себе си и мъниците в продължение на месеци на улицата, ако мама е успяла да ги съхрани, когато е попаднала между гумите на колата, кои сме ние, че да й ги отнемаме?

* Новини за Серес и мъниците й ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към нас.

* Координатор на случая на Серес е Вяра.

Моля, СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

В очакване на 4 шепи живот

April 25, 2016

В петък ви разказахме за Серес...Бездомна и с 4 мъника в себе си, Серес била ударена от кола. При удара маца успяла да се претърколи и опази мъниците в утробата си, но платила висока цена...

4 здрави и гласовити бебока

April 27, 2016

Мама Серес и 4 здрави и гласовити бебока ви изпращат поздрави от Централна ветеринарна клиника, след като само преди малко за пръв път се срещнаха на белия свят.

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Вая и старият диван. Моля, помогнете!

April 17, 2019

Казват, че всяко куче мечтае да си има диван, дом и семейство.