Захари - в голяма беда. Моля, помогнете!


Let's Adopt Bulgaria, Zach Захари, малко след като бил изоставен

Голяма беда. Така с две думи и съвсем без да преувеличаваме, бихме описали ситуацията на Захари днес. Причината - поредица от обстоятелства, лишили Захари от нормален живот и почти от четирите му лапи.

В края на миналата година малък, беззащитен и без шансове да оцелее, Захари се озовал на улицата. Днес нямаше да ви разказваме за него, ако семейство не бе намерило малкото кученце и не бе направило всичко по силите си, за да му помогне.

Let's Adopt Bulgaria, Zach Предните лапи на Захари били оперирани. За жалост, неуспешно.

Необичайно голяма глава и поне две криви лапи, показал първият, по всяка вероятност, преглед на Захари.

Предните лапи на Захари били оперирани, а семейството, вече използвало всичките си спестявания, не предполагало, че само месеци по-късно и въпреки операцията, състоянието на Захари щяло да бъде още по-тежко, а шансовете му за нормален живот - още по-ниски.

Let's Adopt Bulgaria, Zach Захари в началото на пролетта

Захари срещнахме случайно в Централна ветеринарна клиника. След преглед, няколко рентгенови снимки и продължителен разговор с екипа на клиниката, знаехме:

Захари вероятно страда от генетично заболяване. Заболяването не позволило на отделните части на тялото му да порастнат съразмерно, оставяйки го с огромна глава, дълги подбедрени кости, разрушени стави и деформирани стъпала. Също Захари страда от силно чувстителна кожа, лесно възпалим стомах и кой-знае още колко проблеми, за които ще научим в идните месеци, докато се борим за живота му.

5 процедури в 4 операции. Поне толкова ще са нужни, за да поправим деформираните задните лапи на Захари, неработещите китки в предните и изкривеното му предно дясно краче. 2 коригиращи остеотомии, 2 панкарпални артродези и една фиксация се надяваме да осигурят нормално качество на живот за куч.

Операциите трябва да бъдат направени спешно, докато все още организмът на Захари расте. В противен случай няма да постигнат целта си.

Let's Adopt Bulgaria, Zach Let's Adopt Bulgaria, Zach Деформираните и неработещи предни и задни лапи на Захари.

Къде е роден Захари, дали е създаден, за да бъде продаден и какво се е случило с братчетата и сестричетата му, не знаем.

Знаем, обаче, че Захари носи в себе си белези на кокер шпаньол, българско овчарско куче и дакел.

Знаем, че е безотговорно развъден, без спазване на елементарна етика и игнорирайки основни правила на генетиката.

Знаем, че за краткия си живот на този свят, Захари е изпитал твърде много болка и твърде малко радост.

Знаем, че никой не бива да живее така, знаем, че Захари е в голяма беда и знаем, приятели, че само вие можете да го измъкнете от нея.Приятели, без да отлагаме, трябва да оперираме задните лапички на Захари. Моля, помогнете му и дарете за крачетата му тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Захари, 55456

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Захари на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 55456.

Let's Adopt Bulgaria, Zach Захари в очакване да бъде опериран, малко след като бе настанен в Централна ветеринарна клиника.
Снимка: Вера Велева

* За Захари се бори д-р Златинов.

* Новини за Захари ще публикуваме на нашата кучешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Летс Адопт.

* Координатор на случая на Захари е Вяра.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Захари - без право на грешка. Моля, помогнете!

August 30, 2018

Преди малко повече от месец ви разказахме за Захари, си пожелахме да успеем. Днес не знаем дали ще се справим.

Захари - за живот без болка. Моля, помогнете!

December 03, 2018

В началото на 2018 дадохме дума. Обещахме на Захари, че той ще живее без болка. Днес, в навечерието на 2019, все още не сме изпълнили обещанието си...

Захари - какво предстои?

January 16, 2019

Миналата година, месеци след като оперираните задни лапи на Захари зарастнаха успешно, се заехме да поправим и предните му крачета.

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.