Бихте ли евтаназирали Амиго?


Let's Adopt Bulgaria - Amigo Амиго при приемането му в Централна ветеринарна клиника

Мислили ли сте си, че животът може да бъде особено несправедлив? Да? Амиго би се съгласил с вас.

Амиго е бездомниче. Роден е в един от най-бедните райони на България, в град с висока безработица, абдикирала държава и огромна популация от бездомни животни.

И ако шансовете на здраво коте да се пребори за живота си в такава среда са ниски, то за мъници като Амиго са несъществуващи.

Малък, бездомен и с деформирани крачета, Амиго се озовал в местна клиника, но не за да получи помощ и семейство, а за да бъде по милост евтаназиран.Евтаназията е акт на човечност. С нея спасяваме от бавен и мъчителен край онези, на които не можем да помогнем. Преди да прибегнем към евтаназия, е редно да се запитаме дали съществува нещо, което можем да направим за живота в ръцете си и когато отговорът е "да" или "не знам", евтанзията се превръща в акт на несправедливост.

Амиго е роден с малформации в двете задни крачета - степенните стави на котан са разположени обратно и крачетата му вместо напред, са обърнати назад.

Let's Adopt Bulgaria - Amigo Задните крачета на Амиго.

Вече втора седмица Амиго е в Централна ветеринарна клиника. За това време котан вече веднъж се пребори за живота си - преболедува вирусна инфекция. Днес Амиго е видимо здрав, преди дни бе ваксиниран и в края на идната седмица очаква своята първа операция.

Амиго ще премине през сложна процедура по обръщане на степенните стави на задните крачета. Процедурата е нова, както за медицината в България, така и за тази по света.

Дали ще успеем, не знаем, но ако не опитаме, със сигурност ще сме се провалили, а това не би било справедливо спрямо Амиго, неговата крехка възраст и силно желание за живот.

Let's Adopt Bulgaria, Abbie Амиго, няколко дни след като се озова при нас

Месеци, поне няколко операции, постоянно наблюдение и скъпа рехабилитация ще са нужни, за да поправим крачетата на котан.

Бихте ли евтаназирали Амиго? Не? Дарете за неговото лечение тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Амиго, 50017

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Амиго на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с 50017.

* За Амиго се борят д-р Златинов и д-р Миланова.

* Новини за Амиго ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Let's Adopt - Bulgaria.

* Координатор на случая на Амиго е Вяра.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Амиго - първи крачки след операцията

September 18, 2017

Преди десетина дни ви помолихме да стискате палци на Амиго - роден с 2 неправилно формирани крачета, котан се нуждаеше от операция. Операцията премина...

Амиго - още мъничко късмет и една сложна операция. Моля, помогнете!

January 31, 2018

6 месеца. Точно преди толкова научихме за малко коте с ниски шансове и деформирани крачета. Предстои най-важната седмица от лечението на Амиго...

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.