Боби - неволята на дворното куче. Моля, помогнете!


Редом, Боби Дворните кучета у нас най-често живеят така

Повече от половината „домашни любимци“ у нас живеят като дворни кучета.

За онези от вас, които си представят живота на дворното куче като утопично щастлив (кучето хем има дом, хем има свобода), ще поясним:

Дворното куче най-често е куче-аларма. Или иначе казано – безплатен пазач. За него се полагат незначителни до никакви грижи. То никога не посещава ветеринар, не бива ваксинирано, обезпаразитявано, чипирано, регистрирано, още по-малко кастрирано. Обикновено се прехранва с остатъците от вечерята на човеците около него, а когато те не осигуряват дори това, пускат кучето си „на разходка“, така че то да се нахрани с...квакото намери.

За дворното куче къщата остава неприкосновено място. Онова, до което то не бива допускано, защото ще изцапа и защото има бълхи. Поне. Единственият дом, който кучето познава в най-добрия случай е дървена колибка, обикновено студена, мокра, едва цяла, и винаги – безкрайно самотна.

Дворното куче никога не разбира какво означава семейство. За него човекът, който му оставя сухия хляб и остатъците от манджа е Бог. Защото кучето друг не познава, нито пък знае какво е ласка, радост, игра, прегръдка или просто...внимание.

Ако кучето-аларма се разболее, стопанинът си взима ново. Старото, вече неполезно, бива милостиво оставено някъде на късмета си.

Редом, Боби Боби е едно от десетките дворни кучета, попаднали в беда само тази седмица.
Снимка: Христо Михайлов

Боби навярно е дворно куче. Измъкнал се от двора или пък напротив - умишлено пуснат, Боби пострадал и някак се озовал насред най-оживения и опасен околовръстен столичен път. Там, където колите буквално летят.

Намерихме куч с прясно и лошо пострадала предна лява лапа. За щастие само след броени минути, мъничко храна и няколко мили думи, Боби ни се довери и въпреки болката, тръгна с нас.

Редом, Боби Лошо счупената предна лапа на Боби.
Снимка: Христо Михайлов

Тежка фрактура, която спешно трябваше да оперираме, застрашаваше крачето на Боби.

Без да губим време и за броени часове, настанихме Боби в клиника и организирахме екип от невероятни ортопеди, които да поправят лапата на куч.

Редом, Боби графично съдържание Лошо счупената предна лапа на Боби.
Снимка: Христо Михайлов

Операцията мина успешно. Днес куч e добре и докато се възстановява в клиниката, много, много има нужда от вас.

Приятели, моля, помогнете на Боби и дарете за операцията и лечението на лапичката му на:

DMS ADOPT на номер 17777
Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Боби

Също можете да заплатите част от разходите на Боби на място в клиника Амивет, както и да закупите благотворителни картички за любимите си хора тук: линк.

Редом, Боби Снимка: Христо Михайлов

* Новини за Боби ще публикуваме на нашата кучешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Редом (Летс Адопт).

* Координатор на случая на Боби е Вяра.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Боби си отиде

March 13, 2019

Няколко седмици след като събрахме Боби от Околовръстното на София и оперирахме лошо счупената му лапа, започнахме подготовка за настаняването му в приемен дом.

Вая и старият диван. Моля, помогнете!

April 17, 2019

Казват, че всяко куче мечтае да си има диван, дом и семейство.

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

9-те най-разпространени заблуди за кастрацията

August 12, 2017

В България има огромна популация от кучета и котки. Домашни, дворни и бездомни. Днес ще ви разкажем за едни от най-разпространените заблуди за кастрацията и за това колко много струват те на любимците и обществото ни.