Грозното пате Мира. Шест години по-късно...


Let's Adopt Bulgaria, Mira Мира в деня, в който я намерихме.

Преди 6 години, в един голям и недружелюбен град се появила Мира. Родена на улицата, Мира живеела без дом, човек и закрила и това не била най-голямата ѝ беда. Мира страдала от демодекоза - широко разпространено паразитно заболяване, засягащо предимно млади животни.

За да се развие заболяването, са необходими няколко предразполагащи фактора: • лоши условия на отглеждане и стрес; • хранене с некачествена и с небалансирана храна; • дълго и продължително боледуване, което е довело до изтощаване на организма.

Let's Adopt Bulgaria, Mira Лекарите в клиниката споделиха, че състоянието е на Мира е едно от най-тежките, които са виждали.

Както сами се досещате, при Мира били на лице всички фактори. И тъй като не получила помощ навреме състоянието ѝ се за влошило до толкова, че почти цялата ѝ козина окапала, кожата ѝ се покрила с дълбоки, сърбящи и болезнени гнойни рани, а видът ѝ станал плашещ.

Let's Adopt Bulgaria, Mira

И навярно, когато гледате тези снимки изпитвате лека погнуса и дълбоко съчувствие. Това, което получавала Мира на улицата обаче, не било милостиня. Хората се опитвали да я прогонят, да държат децата си далеч от нея. Вероятно ритана, замервана и бита, Мира се научила да се страхува от човеците.

Спасихме Мира преди цели 6 години. С подходящото лечение, добра храна и малко грижи Мира се превърна от грозното пате от снимките горе, в красивият лебед долу:

Let's Adopt Bulgaria, Mira Мира няколко месеца след приложеното лечение и грижи.

За годините, в които познаваме Мира, можем да споделим следното – красивият лебед отвън, носи душата на грозното пате отвътре. Мира остана плаха, леко недоверчива към нови хора и изключително предпазлива. Резки движения, викове, гърмеж от пиратки карат Мира да се чувства несигурна и уязвима.

А иначе Мира е енергична, изключително интелигентна и би се чувствала добре със семейство, което спортува или обича разходките в планинате. Мира обожава общуването с други кучета и се чувства по-сигурна в компaнията на себеподобни. Би живяла добре в семейство без деца или с пораснали такива.

Let's Adopt Bulgaria, Mira Мира е спокойна и послушна в приемния си дом с осиновения Макс

Търсим онзи специален човек, който да разбира Мира, да чете сигналите на тялото и поведението ѝ, да има желание да работи с нея и да ѝ помага заедно да преодоляват страховете. Защото страхът е по-малък, когато е споделен.

А Мира обещава да бъде най-вярното куче.

Let's Adopt Bulgaria, Mira

* Новини за Мира ще публикуваме на нашата кучешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Редом (Летс Адопт).

* Координатор на случая на Мира е Вяра.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.

Ще се справи ли Доби?

May 16, 2019

Знаете ли какъв процент от котките страдат от възпаления на устната кухина? В световен мащаб около 5%. У нас, обзалагаме се, процентът е много по-висок...

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?