Грозното пате Мира. Шест години по-късно...


Let's Adopt Bulgaria, Mira Мира в деня, в който я намерихме.

Преди 6 години, в един голям и недружелюбен град се появила Мира. Родена на улицата, Мира живеела без дом, човек и закрила и това не била най-голямата ѝ беда. Мира страдала от демодекоза - широко разпространено паразитно заболяване, засягащо предимно млади животни.

За да се развие заболяването, са необходими няколко предразполагащи фактора: • лоши условия на отглеждане и стрес; • хранене с некачествена и с небалансирана храна; • дълго и продължително боледуване, което е довело до изтощаване на организма.

Let's Adopt Bulgaria, Mira Лекарите в клиниката споделиха, че състоянието е на Мира е едно от най-тежките, които са виждали.

Както сами се досещате, при Мира били на лице всички фактори. И тъй като не получила помощ навреме състоянието ѝ се за влошило до толкова, че почти цялата ѝ козина окапала, кожата ѝ се покрила с дълбоки, сърбящи и болезнени гнойни рани, а видът ѝ станал плашещ.

Let's Adopt Bulgaria, Mira

И навярно, когато гледате тези снимки изпитвате лека погнуса и дълбоко съчувствие. Това, което получавала Мира на улицата обаче, не било милостиня. Хората се опитвали да я прогонят, да държат децата си далеч от нея. Вероятно ритана, замервана и бита, Мира се научила да се страхува от човеците.

Спасихме Мира преди цели 6 години. С подходящото лечение, добра храна и малко грижи Мира се превърна от грозното пате от снимките горе, в красивият лебед долу:

Let's Adopt Bulgaria, Mira Мира няколко месеца след приложеното лечение и грижи.

За годините, в които познаваме Мира, можем да споделим следното – красивият лебед отвън, носи душата на грозното пате отвътре. Мира остана плаха, леко недоверчива към нови хора и изключително предпазлива. Резки движения, викове, гърмеж от пиратки карат Мира да се чувства несигурна и уязвима.

А иначе Мира е енергична, изключително интелигентна и би се чувствала добре със семейство, което спортува или обича разходките в планинате. Мира обожава общуването с други кучета и се чувства по-сигурна в компaнията на себеподобни. Би живяла добре в семейство без деца или с пораснали такива.

Let's Adopt Bulgaria, Mira Мира е спокойна и послушна в приемния си дом с осиновения Макс

Търсим онзи специален човек, който да разбира Мира, да чете сигналите на тялото и поведението ѝ, да има желание да работи с нея и да ѝ помага заедно да преодоляват страховете. Защото страхът е по-малък, когато е споделен.

А Мира обещава да бъде най-вярното куче.

Let's Adopt Bulgaria, Mira

* Новини за Мира ще публикуваме на нашата кучешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Редом (Летс Адопт).

* Координатор на случая на Мира е Вяра.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Вая и старият диван. Моля, помогнете!

April 17, 2019

Казват, че всяко куче мечтае да си има диван, дом и семейство.

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

9-те най-разпространени заблуди за кастрацията

August 12, 2017

В България има огромна популация от кучета и котки. Домашни, дворни и бездомни. Днес ще ви разкажем за едни от най-разпространените заблуди за кастрацията и за това колко много струват те на любимците и обществото ни.