Ампутираното краче на Филипа расте!

Текстът е публикуван на 27 юли 2017.

Let's Adopt Bulgaria, Philippa Филипа, задната лапа и ринговият фиксатор

Знаете ли как работи апаратът на Илизаров? Ще се опитаме да обясним.

Апаратът на Илизаров се състои от пръстени, които чрез прикрепени титаниети игли указват напрежение върху различни точки на една и съща кост, чиято цялост е умишлено нарушена. Целта - да принудим клетките на костта да се възпроизвеждат, за да възстановят цялостта там където я няма, удължавайки костта.

Let's Adopt Bulgaria, Philippa Филипа, задната лапа и ринговият фиксатор

Преди месец по време на нетривиална операция направихме напречен разрез в костта на частично ампутираното задно краче на Филипа и от двете страни на разреза поставихме титаниеви игли, прикрепени към външен пръстеновиден фиксатор.

Всеки ден в продължение на седмици увеличавахме разстоянието между иглите. Резултатът - крачето на Филипа порасна, приятели, толкова бързо, че цялостта на костта бе възстановена преждевременно и се наложи да направим втора операция и още един разрез (процедурата се нарича остеотомия).

Let's Adopt Bulgaria, Philippa Let's Adopt Bulgaria, Philippa Филипа, при настаняването си в Централна ветеринарна клиника за втора остеотомия
Снимка: Vera Ahote - Kachina

И ако горното ви кара да се замислите какво ли е да си куче в Летс Адопт, ще споделим...

Докато цял екип от лекари, едно приемно семейство, двама координатора и десетки дарители правят всичко възможно Филипа да получи безкомпромисно добри грижи, тя лудува в една от най-красивите планини в България. :)

Let's Adopt Bulgaria, Philippa Филипа на почивка със своето приемно семейство в Пирин

Приятели, Филипа ще бъде първото животинче в света, получило бионик протеза, докато расте. Бъдете част от това, дарете за нейното краче.

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Филипа, 47434

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от разходите на Филипа на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с номер 47434.

* За Филипа се бори д-р Златинов.

* Новини за Филипа ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Let's Adopt - Bulgaria.

* Координатор на случая на Филипа е Диана.

Филипа - за вината и цената на живота April 25, 2017

Филипа била подхвърлена на улица във Видин, близо до извършван ремонт на пътя. В продължение на дни и въпреки размера си Филипа оцелявала около тежките машини. Един ден, обаче, късметът ѝ не успял да я спаси...

Филипа - нашето обещание June 28, 2017

Разбираме, че не можем да спасим всички. Знаем, обаче, че тези, които спасяваме, ще получат безкомпромисно добри грижи и невероятни семейства. Това е нашето обещание пред вас, пред нас и пред живота в ръцете ни...

Филипа - последното препятствие September 07, 2017

Днес се състоя най-важният преглед на Филипа - след седмици в клиниката, няколко операции и месеци с апарата на Илизаров, Филипа е готова да...

Филипа - усложнение по пътя към живота на 4 крачета October 27, 2017

Казват, че хубавите неща ставали бавно. На Филипа понякога ѝ се струва, че стават твърде бавно. Вече 6 месеца сe борим заедно с Филипа да я върнем на 4 крачета...

Филипа - усложнение с бионик крачето. Моля, помогнете! February 09, 2018

Историята на Филипа от деня, в който се озовала съвсем сама на улицата в малко българско градче, до днес, когато все още не знаем дали ще успеем да спасим нея и нейните крачета.