Сара - изоставена, ударена и отново изоставена. Моля, помогнете!


Редом, Сара Сара.
Снимка: Веселина Фотева

Мислили ли сте, че обществото ни е несправедливо? Сара би се съгласила с вас.

Изоставена на много натоварен път и ударена от кола, Сара била намерена агонизираща от жена. Жената спряла, събрала малката Сара от асфалта, натоварила я в колата си и я закарала първо в една клиника, след това във втора и никога не се върнала за нея.

В опит да помогнем на Евелина, така се казва жената, да осигури грижи за Сара, се чухме с нея. Но насоките ни не помогнаха, защото:

  • интернетът на Евелина бил бавен;
  • телефонът й - стар;
  • връщала се от командировка;
  • заминавала в командировка;
  • никога не се била грижила за животинка;
  • вече била спасила няколко;
  • имала 20 лв;
  • нямалa приятели;
  • Сара била обществен проблем, а не неин.

Така Сара, едва на 3 месеца, се озова в Централна ветеринарна клиника с вътрешен кръвоизлив, спукан бял дроб, тежка фрактура в областта на таза, съмнения, че изобщо ще преживее нощта и без човек, когото да го е грижа за нея.

Редом, Сара Оградена в червено, виждате сложната за поправяне фрактура в таза на Сара.

Как се чувствате, когато четете това? Облекчени, че Сара се е озовала в клиника?

Не бива, приятели. Клиниките рядко могат да си позволят да лекуват животни безвъзмездно, а още по-рядко се справят с настаняването им в семейства. Шансът Сара да бъде изоставена в клиника и с оглед на състоянието й - евтаназирана, е значителен.

А ако се радвате, че днес ви разказваме за нея, то трябва да знаете, че ресурсите на организации като нашата, сравнени с броя на тежко пострадалите и нуждаещи се от помощ животинки, са просто незначителни. Така вероятността, когато клиника потърси помощ от нас за изоставена животинка, да не можем да направим нищо, е голяма.

Редом, Сара Сара, преборила травмата на беляи дроб и вътрешния кръвоизлив, в очакване на операция на фрактурата в таза.
Снимка: Веселина Фотева

Бездомните животни в България са обществен проблем.

Но всеки човек в историята на Сара като този, който я е създал и изоставил, защото не е кастрирал майка ѝ; като следващият, който я е ударил с кола и подминал, защото така е по-лесно; като Евелина, която я е събрала, само за да се откаже час по-късно от нея; като вас, които четете тези редове и като нас, които ще направим всичко по силите си, за да ѝ помогнем; всеки един човек в историята на Сара е част от обществото ни.

Бездомните животни на България са техен, неин, ваш и наш проблем, приятели. Моля, помогнете ни и дарете за живота на Сара на:

DMS ADOPT на номер 17777
Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Сара

Също можете да заплатите част от разходите на Сара на място в Централна ветеринарна клиника, както и да закупите благотворителни картички за любимите си хора тук: линк.

Редом, Сара Моля, помогнете ни да спасим Сара.
Снимка: Веселина Фотева

* Новини за Сара ще публикуваме на нашата кучешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Редом (Летс Адопт).

* Координатори на случая на Сара са Вяра и Диана.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.

Споти - последен опит. Моля, помогнете!

November 14, 2018

Често ни питат как избираме животинките, на които помагаме. Отговорът - помагаме на онези, на които малцина биха...

"Редом" е новото име на Летс Адопт

April 19, 2019

Причините за това са поне няколко, а през годините станаха повече. Най-важната остава, че работата, която вършим заедно с вас...

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?